Separačný sprej proti rozstreku BINZEL, Protec CE15L

Cena: 7,44€ Cena bez DPH: 6,20€ Dostupnosť: overiť telefonicky
Kód produktu: #16421
Overiť telefonicky
Výrobca: Binzel
Efektívny ochranný prostriedok pre zváranie, zaručujúci perfektnú kvalitu následného zinkovania alebo náterov. 

Väčšina používaných ochranných prostriedkov proti rozstreku pri zváraní má negatívne účinky na kvalitu alebo optický vzhľad následných povrchových úprav. Ich použitie môže viesť k narušeniu povrchu následnej povrchovej úpravy, prípadne ku korózii. Rozstrek je síce odstránený, na materiáli zostávajú ale následne miesta, na ktorých nedôjde ku kvalitnej povrchovej úprave, či už sa jedná o náter alebo zinkovanie. 

Zodpovedajúci ochranný prostriedok proti rozstreku pri zváraní je rozhodujúcim predpokladom pre následné kvalitné povrchové úpravy zinkovaním alebo náterom. 

Biologicky odbúrateľný ochranný zvárací prostriedok METALLOTION PROTEC CE15L optimalizuje kvalitu zvarovaných dielov vďaka ochrannému a samočistiacemu efektu počas jedného pracovného kroku. Výsledkom je zvar bez pórov a nadpráce, spojených s následnými povrchovými úpravami zvarence zinkovaním, práškovým nanášaním farieb alebo lakovaním.
 
Ochranný zvárací prípravok METALLOTION PROTEC CE15L je vodná emulzia na báze glycerínesterových olejov a emulgátorov, ktorý neobsahuje silikón ani freónové zlúčeniny. 

Prípravok je určený pre ochranu zvarencov a zváracích prípravkov proti zachytávaniu rozstreku pri zváraní. Prípravok pôsobí ako v "mokrom" stave - počas zvárania chráni pred priľnutím rozstreku, tak po ukončení zvárania, kedy zaisťuje dočasnú ochranu proti korózii. Z toho dôvodu ho možno použiť aj ako dočasnú ochranu upravených plôch v prípade, keď ďalšie operácie (povrchová úprava alebo iné spracovanie) nasleduje s určitým časovým odstupom. 

Prípravok je preverený a certifikovaný pre použitie v procesoch:
  • zváranie
  • lakovanie
  • pokovovanie povrchu
  • práškové lakovanie
  • galvanické úpravy